“SRNA” proslavila drugu godišnjicu rada

VIDEO K9: Udruženje naučnica Srbije "SRNA" svečano je u Novom Sadu proslavila svoju drugu godinu postojanja.

0
57

Svečanost pod nazivom ,,Optimizam za EKOturizam’’ u Novom Sadu je, povodom dve godine postojanja i rada, organizovalo Udruženje naučnica Srbije „SRNA“.

Jačanje uticaja nauke na razvoj turizma kao i podizanje svesti javnosti o značaju EKOturizma predstavljaju važan korak u kreiranju mreže naučnica i naučnika koje svoje aktivnosti posvećuju razvoju turizma koji je značajan potencijal naše zemlje, poručuju iz ovog udruženja.

Najradosnija njihova aktivnost bila je, ipak, popularizacija i promocija nauke među najmlađima, istakla je predsednica udruženja.

U okviru svečanosti prezentovane su brojne aktivnosti koje je Udruženje SRNA realizovalo između dve godišnjice, uključujući i projekat pod nazivom ,,Mali naučni rad – Preko cveta do sveta’’ koji je podržao Centar za promociju nauke Srbije. Jedan od važnih faktora koji razdvajaju razvijene od nerazvijenih zemalja je i to koliko se naučnih dostignuća primeni primeni u privredi, rekao je ovom prilikom pokrajinski sekretar za privredu i turizam.

Na svečanosti su uručene i zahvalnice SRNE predstavnicima državnih i drugih organa javne vlasti koji sarađuju i podržavaju njihove aktivnosti.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.