Sremska strana enormno troši vodu

VIDEO K9: Kao i svako leto tokom vrelih dana i ovoga puta je zabeležena povećana potrošnja pijaće vode, pogotovo na sremskoj strani grada. Iz JKP Vodovo i kanalizacija apeluju na građane da racionalno troše vode jer će u suprotnom biti prinuđeni da uvode restrikcije.

0
19

Zbog enormne potrošnje vode na sremskoj strani grada, koja iznosi više od 40 odsto od uobičajene, došlo je do značajnog smanjenja pritiska i otežanog vodosnabdevanja u ovom delu grada.

U nadležnom preduzeću navode da se izuzetna potrošnja odnosi prvenstveno na naselje Popovica, gde je potrošnja pijaće vode tokom jučerašnjeg dana udvostručena, do te mere da su njeni rezervoari gotovo ispražnjeni, zbog čega je preduzeće bilo prinuđeno je da smanji pritisak u ovoj gradskoj zoni. Sugrađanima, naročito na sremskoj strani grada, upućen je apel da racionalno troše pijaću vodu jer će u suprotnom morati da uvode restriktivne mere. Dodaju i da se u fabrici za namensku potrošnju proizvodi i više nego dovoljno vode, ulažu veliki napori u održavanje sistema, ali, upozoravaju ukoliko se nastavi trend neracionalne potrošnje, da će građani biti suočeni sa nestašicom vode jer će preduzeće biti prinuđeno da uvodi restriktivne mere.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.