Sredstva za unapređenje socijalne zaštite

VIDEO K9: Za unapređenje Programa socijalne zaštite u Vojvodini pokrajina u ovoj godini izdvaja 65 miliona dinara. Pokrajinska vlada je na jučerašnjoj sednici, između ostalog, odredila kriterijume za dodelu ovih sredstava.

174

Iz pokrajinskog bužeta predviđeno je izdvajanje 65 milona dinara za realizaciju Programa unapređenja socijalne zaštite u AP Vojvodini u ovoj godini.

Na osnovu javnog konkursa i utvrđenih kriterijuma, sredstva će biti dodeljena za podsticaj i razvoj novih i unapređivanje kvaliteta postojećih usluga socijalne zaštite.

Osim toga, Pokrajinska vlada obrazovala je radnu grupu koja će koordinirati aktivnosti na realizaciji Ugovora o uslovima finansiranja i načinu realizacije projekata izgradnje Naučnotehnološkog parka u Novom Sadu. Radna grupa biće zadužena da prati izvođenje radova na objektu, utvrđenu dinamiku u ugovoru sa izvođačem radova, kao i druge aspekte realizacije ovog projekta.

Pokrajinska vlada dala je saglasnost i na Finansijski plan i Program rada Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata za 2018. godinu. Ukupan planiran prihod ovog Zavoda za 2018. godinu iznosi skoro 14,5 miliona dinara, od čega je 10 miliona iz budžeta Vojvodine.

Ovaj zavod osnovala je Autonomna pokrajina Vojvodina, zajedno sa Nacionalnim savetom hrvatske nacionalne manjine u cilju očuvanja, unapređivanja i razvoja kulture vojvođanskih Hrvata.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.