Sredstva za razvoj komunalne infrastrukture

VIDEO K9: Skoro milijardu dinara Pokrajina je danas uložila u projekte izgradnje saobraćajne infrastrukture i vodosnabdevanja na teritoriji APV. Ovo će značajno doprineti boljoj komunalnoj opremljenosti gradova i opština, ali i boljem životu naših sugrađana.

395

Bespovratna sredstva za realizovanje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, oblasti vodosnabdevanja i zaštite voda koji će doprineti kvalitetnijem životu građana u našoj pokrajini dobila je 21 lokalna samouprava.

Ukupna vrednost ovih investicija je više od 994 miliona dinara, a ugovori o njihovoj dodeli uručeni su gradonačelnicima i predsednicima vojvođanskih opština.

Sredstva na ovom konkursu dodeljena su i poštinama Ada i Novi Kneževac.

Predsednik pokrajinske vlade istakao je i da je u prethodnom periodu dosta ulagano u razvoj infrastrukture, a da će tako biti i ubuduće, pošto se na taj način, između ostalog, stvaraju i uslovi za privlačenje investitora.

Inače, u skladu sa Pokrajinskom skupštinskom odlukom o budžetu Autonomne pokrajine Vojvodine za 2015. godinu za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture, ovim ugovorima predviđena su sredstva u iznosu od 300 miliona dinara.

Za finansiranje i sufinansiranje projekata u oblasti saobraćajne infrastrukture dodeljena su sredstva u iznosu od 150 miliona dinara za projekte vodosnabdevanja, dok su za projekte oblasti zaštite voda predviđena sredstva u iznosu od 550 miliona dinara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.