Sredstva za radove u ustanovama APV

VIDEO K9: Na današnjoj sednici Pokrajinske vlade opredeljena su sredstva za radove na nekoliko javnih objekata u Vojvodini.

0
56

Opšta bolnica Kikinda dobiće 4,5 miliona dinara za rekonstrukciju elektrosistema u toj zdravstvenoj ustanovi, s obzirom da postojeći sistem nije u mogućnosti da podrži snabdevanje strujom sve većeg broja medicinskih aparata i opreme, odlučeno je na današnjoj sednici Pokrajinske vlade.

U okviru rekonstrukcije ove bolnice, završeni su radovi na prvoj zgradi i u toku je javna nabavka nemedicinske opreme za koju je sredstva obezbedila Pokrajinska vlada, kao i medicinske opreme preko nabavke koju sprovodi Ministarstvo za javna ulaganja Vlade Srbije.

Doneto je i rešenje Domu za decu i omladinu „Miroslav Antić – Mika” u Somboru bude usmereno 2,7 miliona dinara za sanaciju kvarova na spoljašnim i unutrašnjim vodovodnim instalacijama te za uvođenje tople vode u dva toaleta i zamenu dotrajalih podova u objektima za smeštaj dece.

Za tekuće popravke i održavanje sistema za dojavu požara u zdanju Platoneuma u Novom Sadu, koji koristi Ogranak Srpske akademije nauka i umetnosti, izdvojeno je nešto više od dva miliona dinara.

Opredeljena su i dva miliona dinara za izradu projektno-tehničke dokumentacije za obnovu Crkve Marije Snežne na Tekijama u Petrovaradinu, a sredstva su usmerena Zavodu za zaštitu spomenika kulture Novog Sada.

Projektom su predviđeni konzervatorsko-restauratorski radovi na obnovi fasade i tornjeva, sanacija objekta od vlage, sanacija krova i uređenje spoljnih površina crkve.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.