Sredstva za otvaranje 174 radna mesta

VIDEO K9: U zgradi Pokrajinske vlade dodeljeni su ugovori u oblasti zapošljavanja kojima će biti otvorena 174 radna mesta u Vojvodini.

0
90

Ugovori u oblasti zapošljavanja po osnovu konkursa za samozapošljavanje, za zapošljavanje nezaposlenih lica i za sprovođenje javnih radova dodeljeni su danas korisnicima u zgradi Pokrajinske vlade.

Reč je o sprovođenju mera aktivne politike zapošljavanja na osnovu Pokrajinskog akcionog plana zapošljavanja u Vojvodini za 2022. godinu, koji je Pokrajinska vlada usvojila početkom godine.

Prema rečima Igora Mirovića, predsednik Pokrajinske vlade, ove godine uvećana su sredstva za samozapošljavanje, za javne radove, za podršku poslodavcima za zapošljavanje nezaposlenih lica, kao i za obavljanje stručne prakse diplomaca sa prosekom iznad 9,50.

Preko Sekretarijata za privredu i turizam danas su ugovori za finansiranje javnih radova gde su podržani projekti 22 udruženja u okviru kojih je angažovano 50 nezaposlenih lica, i za te namene je utrošeno 7,4 miliona dinara. Ugovore za pokretanje sopstvenog biznisa – samozapošljavanje – subvencije je dobilo 50 lica, za šta je iz pokrajinskog budžeta izdvojeno 15 miliona, dok je za zapošljavanje nezaposlenih lica subvencije u ukupnom iznosu od 15 miliona dinara dobilo je 28 poslodavaca, koji će zaposliti 60 nezaposlenih.

Mirović je najavio da će u narednim danima i preko Razvojne agencije Vojvodine biti izdvojena značajna finansijska sredstva koja će obezbediti novu opremu za preduzeća u Vojvodini što će, kako je rekao, omogućiti očuvanje postojećih i kreiranje novih radnih mesta kao i sredstva putem konkursa u resornom sekretarijatu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.