Srednja policijska škola ponovo u Sremskoj Kamenici

VIDEO K9: Od naredne školske godine u Sremskoj Kamenici ponovo će biti otvorena srednja škola unutrašnjih poslova.

0
268

Odluka o osnivanju Srednje škole unutrašnjih poslova “Jakov Nenadović” u Sremskoj Kamenici, koju je donela Vlada Srbije, objavljena je u Službenom glasniku, u kojem je navedeno da će “škola, počev od školske 2023/2024. godine, ostvarivati planove i programe nastave i učenja stručnog obrazovanja i vaspitanja u četvorogodišnjem trajanju u području rada stručne škole: ekonomija, pravo i administracija”.

Do imenovanja Školskog odbora, Vlada je obrazovala Privremeni školski odbor, koji čine većinom oficiri policije, preneo je N1.

Učenicima upisanim u ovu školu smeštaj i ishrana biće obezbeđeni u internatu Ministarstva unutrašnjih poslova, kao i udžbenici, školski pribor, odeća, obuća i druga neophodna oprema, u skladu sa ugovorom koji škola zaključuje sa tim ministarstvom, stoji u odluci o osnivanju.

Srednja škola unutrašnjih poslova postojala do avgusta 2009. u Sremskoj Kamenici, u prostoru u kojem se nalazi Centar za osnovnu policijsku obuku, kao jedina ustanova za osnovnu obuku policije u Srbiji.

VIDEO/ MUP Srbije

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.