Sređivanje zapuštenih površina

VIDEO K9: "Gradsko zelenilo" trenutno sprovodi 26 projekata ozeljenjavanja i uređenja zelenih površina širom Novog Sada i u prigradskim naseljima. Ove radove finansira Gradska uprava za zaštitu životne sredine.

0
369

Radovi na čišćenu i uređenju gradskih zelenih površina su privedeni kraju i u Ulici Mikole Kočiša, u okolini Metadonskog centra.

“Mi se trenutno nalazimo u Ulici Mikole Kočiša, koja je nažalost poznata po problemima sa Metadonskim centrom i svime što ide uz to, tako da je jedan naš projekat upravo usmeren na unapređenje u ovoj ulici kako bi se pre svega građanima koji ovde žive obezbedila lepša atmosfera i bolji uslovi za život”, rekao je Ivan Nožinić, porparol JKP Gradsko zelenilo.

Radnici Gradskog zelenila do sada su u ovoj ulici iskrčili samoniklo rastinje na oko 5 i po hiljada kvadratnih metara, očistili su otpad i u toku je sadnja zelenila.

“Isto toliko kvadrata bilo je pod otpadom, tu je bilo najviše građevinskog otpada i to je uklonjeno i ono što se sada radi to je rekonstrukcija travnjaka oko 670 kvadratnih metara, zatim sadnja, zapravo već je nešto i posađeno ispred Metadonskog centra, ali ova ulica će biti bogatija za uskoro 44 nova stabla lišćara, biće posađeno i dosta ukrasnog šiblja i ono što je urađeno to je orezivanje drveća nekih 30 stabala ovde u Ulici Mikole Kočiša”, naveo je Nožinić.

Paralelno sa ovim radovima aktuelan je i projekat uređenja u Ulici oslobođenja u Rumenki.

“Tamo smo posadili novi drvored. Radi se o 135 stabala okruglastog jasena i ispred Doma zdravlja posađene su tri smrče. Tamo je takođe postavljeno 20 klupa i 8 korpi za otpatke. Ukrasno šiblje je takođe zastupljeno u ovoj ulici”, istakao je Nožinić.

Pri kraju su radovi i u Petrovaradinu, u Ulici Rade Končara, gde su radnici Gradskog zelenila radili na krčenju samonikle vegetacije 10 hiljada kvadrata ravnog terena i oko 5,5 hiljada kvadrata kosina. U toj ulici biće posađeno 27 stabala lišćara i orezano 50-ak stabala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.