Srećno u Riju!

VIDEO K9: Do početka Olimpijskih igara ostala su još samo dva dana. Deo naših sportista već je u Brazilu, a oni čija takmičenja počinju kasnije, pripreme privode kraju. Takmičarima iz Vojvodine koji tek kreću na put u Rio u pokrajinski čelnici organizovali su prijem i poželeli im sreću.

717

Obaveza države i Pokrajine jeste da stvaraju uslove za razvoj sporta, rekao je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović prilikom prijema sportista.

On je dodao i da domaća javnost od naših sportista očekuje da Srbiju na Olimpijadi predstavljaju u najboljem svetlu i da neki od njih osvoje medalje na tom najvećem sportskom takmičenju.

“Jedan deo olimpijaca dolazi iz Vojvodine i naša je obaveza bila da vas ipratimo i da vam kažemo da od vas i mi, kao i cela nacija, očekujemo da nas na najbolji način predstavite, da donesete neku od medalja i da budemo zajedno na nekom od balkona”, naveo je Mirović.

Pokrajinski sekretar za sport Vladimir Batez  istakao je da su olimpijci svojim radom, posvešćenošću, talentom i odricanjem došli do momenta kada imaju šansu da u najjačoj konkurenciji ispišu nove stranice svetskog i srpskog sporta.

“Vi ste najbolji ambasadori naše zemlje i najbolji promoteri pravih vrednosti na koje svi treba da se ugledamo. Ovim skupom smo želeli da vam damo podršku, da znate da smo uz va i da vam poželimo dobro zdravlje da date svoj maksimum. Kada se budemo videli sledeći put, nadam se da će mnogi od vas biti osvajači olimpijske medalje. Srećno u Riju!”, rekao je Batez.

U ime olimpijaca se zahvalio Željko Trajković, član Olimpijskog komiteta Srbije i predsednik Rvačkog saveza Srbije, koji je rekao da će svi srpski sportisti u Riju pružiti svoj maksimum i učiniti sve da građane Srbije obraduju sa što više medalja.

“U godini kada su Olimpijske igre kruna četvorogodišnjeg ciklusa, kada očekujem velike rezultate, ovaj prijem je ogromna podrška i podstrek jer pokazujete da država stoji iza nas i da cenite ono što radimo”, kazao ej Trajković.

Naši sportisti se pred putovanje puni optimizma.

“Radili smo odlično, još od 8. januara. Mislim da sam spreman, da sam dobroio radio. Hvala bogu nije bilo ozbijnijih povreda. Tim sa kojim radim je napravio dobar plan i to se pokazalo i kada nisam bio spreman. Sada sam spremniji nego kada sam bio prvak sveta 2014.”, izjavio je rvač Davor Štefanek.

 

“Mnogo mi je drago što sam se ‘ugurao’ u ekipu koja ide u Rio i mislim da u četvercu možemo ostvariti dobar rezultat. Imamo još malo vremena do takmičenja, sve ide po planu, spremni smo za trke i da vidimo uslove koji su nam pripremljeni”, naveo je kajakaš Vladimir Turbarov.

Milica Starović, kajakašica misli da je odabrana kombinacija pun pogodak.

“Dobro smo se snašle. E sad, na trkama je sve moguće i da se unnapred zna šta će biti ne bi bilo zanimljivo. Verujem u ovu kombinaciju, alii ostavljam da prođe 15,16 avgust da vidim šta će se dogoditi”, rekla je Starović.

Olimpijske igre počinju u petak, 5. avgusta, i trajaće do 21. a našu zemlju predstavljaće 103 sportista.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.