Srebro i bronza za naše džudiste na Univerzijadi

VIDEO K9: Džudisti novosadske Slavije osvojili su srebrnu i bronzanu medalju na Evropskim univerzitetskim igrama održanim u Hrvatskoj. Ove godine na igrama bilo oko 400 prijavljenih univerziteta, a u samom džudo takmičenju čak 102 univerziteta, što govori o težini takmičenja.

479

Ove godine u Zagrebu i Rijeci na ovom takmičenju okupio se rekordan broj učesnika, koji su se takmičili u 21. različitom sportu.

Reprezentativka Srbije Sara Tintor u kategoriji do 70 kilograma osvojila je srebrnu medalju, dok se Vladimir Gajić koji je u superteškoj kategoriji branio boje Univerziteta okitio bronzanim odličjem. Takođe, Tea Tintor je u kategoriji do 63 kilograma, predstavljajući Univerzitet u Novom Sadu, ostvarila plasman na peto mesto.

Član Gradskog veća za sport i omladinu Ognjen Cvjetićanin, istakao je kako se višegodišnji trud i rad isplatio.

“Rezultati džudo kluba „Slavija“ na Evropskim univerzitetskim igrama pokazuju da su višegodišnji trud i rad urodili plodom, jer su mladi džudisti sa tog takmičenja doneli čak dve medalje i izborili se za jedno peto mesto. Oni su naši najbolji ambasadori, ne samo grada i pokrajine, već i Srbije, a mi ćemo se truditi da i ubuduće maksimalno ulažemo u naše sportiste”, naveo je Cvjetićanin.

Članovi Gradskog veća istakli su kako će nastaviti da podržavaju mlade sugrađane u bavljenju sportom.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.