“Srce u harmoniji”

VIDEO K9: U Svilari je nedavno održan Međunarodni inkluzivni muzički festival "Srce u harmoniji". Gostujući Hor Ison iz Rusije pokazao je svoje muzičko umeće pred našom publikom.

350

Inkluzija osoba sa ivaliditetom bila je u fokusu Međunarodnog muzičkog Festivala “Srce u harmoniji” održanog pre deset dana u kulturnom centru Svilara, koji je okupio veliki broj izvođača i posetilaca.

Uz pozdravne reči organizatora u prepunoj Svilari izvedena je Molitva objedinjenog srpsko-ruskog hora festivala.

Pored Hora Ison, nastupio je pesnik Marko Ivančević, zatim Petra Spasojević na klaviru i Dušica Cvejanović sa recitalom. Specijalne gošće iz Rusije, duet sa Koljskog poluostrva, izvele su ruske narodne pesme.

“Reč je o jednom višegodišnjem projektu. Naime, već nekoliko godina sarađujem preko Saveza pisaca Rusije sa umetnicima iz grada Murmanska sa dalekog severa i prošle godine u septembru dočekala sam dvanaest umetnik iz Murmanska u Novom Sadu i organizovala ovde prijem kod predsednika Dodika u Republici Srpskoj i obilazak srpskih manastira, veče u Udruženju književnika Srbije. Naša saradnja se produžila mojim učešćem na ovogodišnjem Međunarodnom festivalu Slovenske kulture u Lenogorskoj Murmansku”, navela je Radmila Vojnović, članica Saveza pisaca Rusije i UKS.

Organizatori Inkluzivnog koncerta u Svilari su Udruženje Vera, ljubav, nada i Hor Ison, uz pokroviteljstvo Grada Novog Sada i Ministarstva kulture i informisanja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.