Srbiji dve medalje na Svetskim vazduhoplovnim igrama

VIDEO K9: Tamara Kostić i Goran Đurković iz Vršca, osvojili su srebrnu i bronzanu medalju u paraglajdingu u disciplini precizno sletanje na Svetskim vazduhoplovnim igrama u Dubaiju. Ovo takmičenje održava se od 1. do 12. decembra i važi za najprestižnije nadmetanje u vazduhoplovnim sportovima.

650

Nakon 12 takmičarskih serija, Tamara Kostić je u ženskoj konkurenciji, osvojila srebrnu medalju.

Od nje je bila bolja samo Pučong Nunapat sa Tajlanda, inače, svetska prvakinja u ovom sportu. Treća je bila Andriana Lis iz Indonezije.

Goran Đurković je u jakoj konkurenciji od 19 najboljih pilota iz 14 zemalja, uspeo da osvoji bronzanu medalju. Zlatna medalja je otišla u ruke rumunskog pilota Džordža Koteta, dok je drugo mesto osvojio Kinez Ma Kuang.

“Izuzetno mi je krivo što nisam uspeo najsjajnije odličje da donesem u Srbiju. Imao sam kontinuitet dobih rezultata. Sedam poena, uopšte, toliko loš doskok, ali je ovog puta sportska sreća ipak bila naklonjena drugim pilotima”, izjavio je pomalo razočarano Goran Đurković, pilot srpskog nacionalnog tima.

Pored paraglajderista, srpski tim sačinjava i pet naših najboljih padobranaca. Stevan Miletić, Dragan Obradović, Miroljub Janićijević, Slobodan Terzić, Slobodan Marković, koji predstavljaju Srbiju u padobranskim disciplinama, pod budnim okom Željka Ovuke, šefa srpskog nacionalnog tima.

Srpski padobranci su do ovog trenutka odradili jednu takmičarsku seriju, ali je takmičenje prekinuto zbog prejakog vetra. U narednim danima se očekuje nastavak skokova.

Svetske vazduhoplovne igre okupljaju vazduhoplovce iz svih vazduhoplovnih sportova i održavaju se na svake četiri godine. Pored paraglajdinga i padobranstva, vazduhoplovci se takmiče u avionskim akrobacijama, avio modelarstvu, balonarstvu, jedriličarstvu, ultralakom letenju, letenju helikopterom i paramotorom.

Ovoga puta u Ujedinjenim Arapskim Emiratima učestvuju 54 države sa više od 860 takmičara.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.