Srbija uoči izbora

VIDEO K9: Izlazak na izbore na proleće 2020. još uvek je neizvestan za mnoge opozicione partije u Srbiji koje svoj izlazak uslovljavaju uspostavljanjem fer izbornih i uslova i medijskog izveštavanja. Za koalicione partnere Srpske napredne stranke nema dileme oko izlaska na izbore.

92

SPO koji u Novom Sadu postoji 30-ak godina konsolidovao je svoje redove, kažu u Gradskom odboru ove stranke. Oni danas u našem gradu imaju dobar odnos sa vladajućoj strankom, ali ne učestvuju u vlasti.

“Srpski pokret obnove je deo vladajuće koalicije na svim nivoima. Mi smo nakon određenih dešavanja u Novom sadu ostali bez odbornika i ljudi koji su na čelnim funkcijama u gradu, izvršnoj vlasti, javnim preduzećima i tako dalje, ali smo politička organizacija koja ima svoj program i, ono što je važno, podržavamo Miloša Vučevića kao gradonačelnika Novog Sada i naše koalicione partnere u onome što je vođenje Novog Sada”, rekao je Milan Đukić, predsednik Gradskog odbora SPO Novi Sad.

U Novom Sadu pre izvesnog vremena je održana sednica Glavnog odbora ove stranke na kojoj su donete odluke koje se tiču političkog i strateškog pravca partije.

“Oni su vezani upravo za Srbiju u Evropi, Evropu u Srbiji i Srbiju na što bržem putu integracije u Evropsku uniju, evroatlantske integracije, Srbiju koja hrabro pravi regionalne saveze, kakvi su savezi sa Severnom Makedonijomi Albanijom, za sada, a nadamo se da će biti i šire, za Srbiju koja se hrabro suočava sa problemom koji ima na Kosovu i ide u pravcu rešenja tog pitanja, bez mitova i demagogije štiteći ljude koji su tamo, svoju imovinu i baštinu, gradeći budućnost hrabro i bez osvrtanja na mitove”, kazao je Đukić.

Za Srpski pokret obnove nema dileme kada je reč o izlasku na izbore.

“Govorili smo o izborima, zadužili smo ljude koji će formirati naše izborne štabove na republičkom i lokalnim nivoima. Razgovaraćemo prvo sa našim koalicionim partnerima iz SNS-a i možda ćemo u tom delu ponovo zajedno izaći na izbore, podržavajući upravo one vrednosti za koje se mi zalažemo”, naveo je Đukić.

Samostalan izlazak na izbore ne odbacuje ni jedna stranka, pa ni SPO koji međuti, prema Đukićevim rečima, realno procenjuje svoju snagu i politički trenutak i potrebe da se ostvari jedinstvo za evropske integracije i za pitanje rešavanja Kosova, koje je SPO podržava u koaliciji sa SNS-om.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.