Srbija u kampanji “Sarađuj, ne zagađuj”

VIDEO K9: U Srbiji je juče simbolično, na Dan planete Zemlje, pokrenuta nacionalna kampanja pod nazivom "Sarađuj, ne zagađuj" Ministarstva zaštite životne sredine.

0
11

Kampanju “Sarađuj, ne zagađuj”, čiji je cilj podizanje svesti o značaju zelene transformacije i očuvanja životne sredine, pokrenulo je Ministarstvo zaštite životne sredine u partnerstvu sa Delegacijom Evropske unije i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj.

Istovremeno, ministarstvo je pozvalo građane i poslovnu zajednicu na akciju kako bi doprineli stvaranju zdravijeg i zelenijeg okruženja.

Kampanja će skretati pažnju na važnost usvajanja jednostavnih navika kao što su štednja vode tokom pranja zuba, bacanje otpada u kante, upotreba platnenih cegera umesto plastičnih kesa, vožnja gradskim prevozom, biciklom ili šetnja umesto vožnje automobila ili gašenje nepotrebnog svetla u domovima i poslovnim prostorijama.

Iako su ovo male promene, kada ih usvoji veliki broj pojedinaca, predstavljaju značajan doprinos očuvanju prirodnih resursa i životne sredine, poručuju iz ministarstva.

Kampanja “Sarađuj, ne zagađuj” sprovodi se u okviru projekta “EU za Zelenu agendu u Srbiji” koji, uz tehničku i finansijsku podršku Evropske unije i u partnerstvu sa Ministarstvom zaštite životne sredine, sprovodi UNDP u saradnji sa Ambasadom Švedske i Evropskom investicionom bankom, uz dodatna finansijska sredstva koja su obezbedile vlade Švedske, Švajcarske i Srbije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.