Srbija se nada dolasku VW

VIDEO K9: Dolazak Folksvagena u Srbiju značio bi mnogo za razvoj industrije i za celokupnu našu ekonomiju, ocenila je narodna poslanica Gorjana Marinković.

154

Država Srbija je ponudila Folksvagenu lokaciju u Inđiji za izgradnju fabrike, a dokumentacija s podacima o parceli već se nalazi na stolu kompanije u Volfsburgu, kao i predlog dodatnih investicija koje je Srbija spremna da uradi ako se automobilski gigant odluči za nju.

Šta bi dolazak ove kompanije značio za Srbiju, govori narodna poslanica Gorjana Marinković.

Ekonomisti se uglavnom slažu da bi prednosti dolaska Folksvagena bile višestruke. To znači da bi se u Srbiji proizvodilo oko dvesta pedeset hiljada automobila, što bi obezbedilo posao za pet do šest hiljada ljudi.

Važno je i to što bi dolazak takve kompanije značio da je Srbija sigurna zemlja za ulaganje, posebno zbog toga što su Nemci oprezni i što ne ulažu olako. (Prilog KTV Zrenjnin)

Večernje novosti prenose ocenu predsednika Srbije Aleksandra Vučića da su šanse za dolazak Folksvagena male, jer nemamo PEM konvenciju, za razliku od drugih zemalja iz Evropske unije.

Vučić navodi da je Srbija ipak ispred svih i neuporediva kao konkurent, te da ćemo se boriti do kraja, jer „mislimo da smo najbolji”.

Vučić smatra da su šanse za dolazak ove komanije male iz različitih razloga, ali naglašava da su svi koji rade sa Folksvagenom, a imaju svoje predstavništvo u Srbiji, uputili pismo toj kompaniji i nemačkoj vladi, predlažući Srbiju kao najbolje mesto. (Večernje novosti)

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.