Srbija pred energetskom krizom

VIDEO K9: Na političkom putu usmerenom i ka istoku i ka Zapadu, Srbija se našla u poprilično nezavidnom položaju, a u trenutnoj situaciji najveći izazovi očekuju je na polju energetike, s obzirom da su države Europske unije glasale su za osmi paket sankcija Rusiji koje praktično onemogućavaju našoj zemlji uvoz nafte iz Rusije preko Janafa.

0
15

Energetska kriza izazvana ratom u Ukrajini, vezana za naftu, kao i druge energente, pogađa veliki broj zemalja, ali na različite načine, kazao je Miroslav Parović ispred Narodnog slobodarskog pokreta u našem Otvorenom ekranu.

Kada je reč o gasu, Srbija će imati ovog energenta, osim ukoliko neko, kako je naveo, ne bude fizički presekao gasovod koji ide preko Turske i Bugarske, ali da se naša zemlja, u sličaju neke velike krize, ne treba uzdati u svoje rezerve uskladištene u Mađarskoj.

Rešenje nije, smatra Parović, ni moguća interkonekcija sa Bugarskom koju je najavljivao predsednik Srbije.

Sve su to stvari na koje kao držva ne možemo da utičemo, izjavio je Parović, a ono na što možemo i što bi nas spasilo u ovoj situaciji je elektroenergetika u kojoj smo, kako je naveo, do skoro bili suvereni, ali danas, s obzirom na situaciju u kojoj se sada nalazi naš elektroenergetski sistem, ne možemo, kako je naveo, ni na to da računamo.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.