Srbija na prekretnici

VIDEO K9: Komentarišući izjavu da je neoliberalni kapitalizam ušao u svoju završnu fazu, ekonomista Branko Dragaš izjavio je da Srbiji treba humanizam, novo političko i ekonomsko društvo sa ljudima koji imaju drugačija rešenja.

0
29

Ekonomista Branko Dragaš izjavio je da je neoliberalni kapitalizam koji se, prema njegovim rečima, zasniva na principu ko je bogat biće još bogatiji, ko je siromašan biće još siromašniji, došao do svog kraja i da ne može da da rešenje za nastale probleme.

Upitali smo Branka Dragaša koji problemi su ukazali na krah neoliberalnog kapitalizma i šta posle njega.

Prema rečima  ekonomiste Branka Dragaša, savremeni kapitalizam je upao u veliku ekonomsku krizu a mnogi su bili iznenađeni kada je najsavršeniji sistem, kako su ga nazivali njegovi ideolozi, iznenada  počeo iz temelja da se trese. Gotovo preko noći nestale su moćne kompanije a stotine hiljada ljudi je ostalo bez posla. Svetska kriza je, kako je rekao Dragaš, kazna za pohlepu jer se trošilo više nego što se proizvodilo.

Po njegovom mišljenju, iako je čovečanstvo ugroženo,  nastaje novo doba, tako da treba ulagati u znanje, jer će duhovni preporod dovesti do spasa čovečanstva, a vladavinom prava i razvojem demokratskih i građanskih institucija će se stići do civilnog društva.

Prilog preuzet sa KTV Zrenjanin

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.