Srbija i SAD potpisali sporazum o vazdušnom saobraćaju

Sporazum o vazdušnom saobraćaju između Vlade Srbije i Vlade SAD potpisan je danas u Vladi Srbije, a premijer Aleksandar Vučić izjavio je da je to veoma dobra, važna i velika vest, koja govori o unapređenju odnosa Srbije i SAD.

374

Vučić je, nakon potpisivanja sporazuma koji su potpisali potpredsednica Vlade i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović i američki ambasador u Srbiji Majkl Kirbi, izjavio da će će iz Srbije ka SAD posle 25 godne, krajem godine ili početkom sledeće poceti prvi direktni letovi.

[quote_box_center]“Ako Amerikanci budu zadovoljni nadzorom nad našim aerodromom i aviokompanijom, a to su strogi uslovi, i ako budemo imali poslovni plan, imamo obećanje da će naše aviokompanije pre kraja godine, a najkasnije početkom sledeće, imati direktne letove za SAD i Kanadu”, rekao je Vučić.[/quote_box_center]

Premijer je istakao da je potpisivanje sporazuma važan signal za sve naše ljude koji žive i rade u SAD, za sve građane Srbije, ali i građane u regionu koji će koristiti beogradski aerodrom.

Vučić je objasnio da će prva destinacija biti Njujork, a ne Čikago kao što bi se očekivalo, ali da je na kompaniji Er Srbija da odluči.

Premijer je rekao da je ispunjen najveći deo uslova za letove do Amerike, da su ostale samo sitne tehničke stvari za koje smo, kako je naveo, spremni.

[quote_box_center]“Imamo kategoriju jedan. Bićemo u situaciji da pred kraj godine ili početkom sledeće letimo za Ameriku”, rekao je Vučić.[/quote_box_center]

Ambasador SAD Majkl Kirbi izrazio je zadovoljstvo što je potpisan Sporazum o vazdušnom saobraćaju između SAD i Srbije i da se raduje što će uskoro biti uspostavljeni direktni letovi iz Beograda za Ameriku.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.