Srbija hvata voz za digitalizaciju industrije

VIDEO K9: U Novom Sadu je počeo trodnevni SEE-IT SUMMIT, prvi internacionalni događaj u oblasti informacionih i komunikacionih tehnologija (ICT) u Srbiji. Drugog dana samita, 8. novembra, biće održana konferencija posvećena digitalizaciji srpske industrije.

0
552

Izazovi, praktična iskustva i promeri dobre prakse u procesu digitalne transformacije malih i srednjih preduzeća, glavne su teme konferencije Digitalizacija industrije u Srbiji.

Industrija 4.0 u svetu, a i u našoj zemlji, prema diktatu tržišta, nalazi se u procesu digitalizacije bez koje, kažu stručnjaci uskoro neće moći da se posluje.

“Razgovarajući s našim izlagačima, koji su veoma stručni u tome, recimo PKS ili iz GIZ-a, Srbija nije na tako lošem putu i ima veoma dobru šansu da se sada ukrca na taj voz i ne kasni u ovom procesu već da jednostavno uhvati taj trend”, istakla je Dragana Ristić, portparolka SEE-IT SUMMIT-a.

Digitalizacija je neizbežna u svakoj grani industrije, od poljoprivrede do automobilske, što je tema posebne konferencije u okviru samita posebno namenjene malim i srednjim preduzećima, a u njenoj realizaciji veliku ulogu svakako će imati kompanije iz IT sektora.

U okviru GIZ-ovog projekta Razvoj privatnog sektora u Srbiji PSD do sada je sproveden niz aktivnosti kojima se podržava primena digitalizacije u industriji i poslovanju u našoj zemlji.

Primena digitalizacije u bilo kojoj fazi industrijske i privredne delatnosti, od proizvodnje do marketinga, pojeftinjuje i unapređuje poslovanje, a uvođenje ICT tehnologije i postupaka je neophodno kako bi se dostigli standardi konkurentnosti na domaćem i globalnom tržištu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.