Srbija gradi vrtić u Srebrenici

Potpredsednica Vlade Srbije i ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas početku gradnje vrtića u Srebrenici, koja se finansira donacijom Srbije.

0
327

Vrtić će biti završen u septembru i moći će da primi 150 mališana, rekla je Mihajlović koja je kamen temeljac položila zajedno sa načelnikom opštine Srebrenica Mladenom Grujičićem i rezidentnom koordinatorkom UN u BiH i rezidentnom predstavnicom UNDP BiH i Sezin Sinanoglu.

Gradimo zajedno za budućnost Srebrenice, poručila je Mihajlović.

“Deca su najvažniji resurs svake države, grada i mesta. Deca Srebrenice su danas najvažniji resurs same Srebrenice. Zajedno smo postavili kamen temeljac koji treba da bude temelj ne samo ovog obdaništa već i temelj naše buduće saradnje”, navela je Mihajlović.

Istovremeno je počela i rekonstrukcija regionalnog puta R-453 u Srebrenici.

Mihajlović je podsetila da je Vlada Srbije 11. novembra 2015. donela Zaključak o finansijskoj pomoći opštini Srebrenica i od ukupne vrednosti od pet miliona evra, od čega je dva miliona evra uplaćeno kao direktna budžetska pomoć, a tri miliona evra je predviđeno za zajedničke infrastrukturne projekte u toj opštini.

Vrednost gradnje vrtića je nešto više od 804.00 evra, a izvođač radova je Keso promet Zvornik.

Rok za završetak radova je 15. septembra, a objekat će biti površine 1.711 metara kvadratnih. (RTV)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.