SRBIAMED – šansa za razvoj medicinskog turizma

VIDEO K9: Zdravstvenim uslugama u našoj zemlji mnogi nisu zadovoljni. Pacijenti se najčešće žale na duge liste čekanja i na nemogućnost ostvarivanja nekih usluga. S druge strane, ni zaposleni u zdravstvu nisu zadovoljni ovakvom situacijom zbog čega se naša zemlja suočava sa sve većim brojem medicinskog osoblja koje odlazi u inostranstvo na rad. Sem toga, svi vrlo dorbo znamo da ljudi iz inostranstva rado dolaze u Srbiju da obave zdravstvene intervencije za male pare. U okviru projekta SRBIAMED grupa privatnih lekara pokušaće da od svega ovoga izvuče benefite i zadrži medicinski kadar u Srbiji.

0
634

Projekat SRBIAMED bi pacijentima koji su voljni iz inostranstva, ali i iz Srbije, omogući dobar zdravstveni sistem bez čekanja, sa kvalitetnim ljudima uz dobru opremu i da se na adekvatan način leče u privatnim ordinacijama.

“Privatan sektor je em dobro opremljen, em ima dobar kadar, a privatan sektor treba da opravda to što je uložio u taj svoj delokrug rada i u svoju opremu, zgradu… U pitanju su i privatne ordinacije, privatne bolnice, privatne klinike, dakle, privatnicima treba omogućiti pacijente. Ono što je drugo, veliki je odliv zdravstvenih radnika iz Srbije, a ovo je najbolji način da omogućite da zdravstveni radnici ostanu u Srbiji time što će raditi u  privatnim klinikama, raditi sa strancima, ali i sa našim pacijentima, i praktično neće odlaziti napolje, i onda ćemo i mi imati ko će brinuti o nama i našem zdravstvenom sistemu”, rekao je dr Gradimir Dimitrijević, projekt menadžer Srbiameda. 

Da bi ovo zaživelo, potrebno je da se u projekat Srbiameda uključi što više privatnih klinika koje bi nudile svoje usluge za Austriju, Nemačku i Švajcarsku, gde zapravo i ima najviše naših sunarodnika.

Privatne klinike kojemogu da se uključe su iz oblasti stomatologije, plastaične i rekonstruktivne hirurgije, barokomore, oftalmologije, ortopedije, veštačke oplodnje.

“Vi ovim projektom em ćete dovesti strane pacijente, taj pacijent će možda posle par dana nakon obavljene procedure zbog koje je došao, otići u neku banju, da se negde odmori, na neki festival, u pozorište, znači biće u hotelu, sa njim će neko doći u pratnji… To sve doprinosi turistički i kako god, samo je boljitak za ovu zemlju”, rekao je Dimitrijević. 

Ovo je jedinstven projekat u našem regionu, rekao je Dimitrijević koji će u našu zemlju dovoditi relativno zdrave pacijente koji svojom voljom žele da daju novac za svoje zdravlje. Kada je reč o kvalitetu usluga koje naše privatne klinike nude, tu bojazni nema, kažu u Srbiamedu.

“Mora se reći još nešto, da privatna praksa u sebe ulaže. Znači svi koji se bave privatno strukom ulažu u razvoj firme i tehnologije i lično usavršavanje. Smatram da u Vojvodini psotoji nekoliko ustanova koje rade ispred ovog vremena svakodnevne klničke prakse Srbije i Evrope. Mišljenja smo da jedino takav vid usluge može da nas dovede na prave puteve međunarodnog medicinskog turizma kojima ćemo doneti uslugu kako stranim našim i stranim pacijentima”, rekao je dr Dušan Marić, iz Srbiameda. 

Marić tvrdi da su u privatnu praksu uglavnom otišli oni koji su bili bolji, sigurni u sebe i puni iskustva.

Takođe, naše bolnice i medicinski centri i ustanove su prema njegovim rečima umnogome bolje opremljene od zdravstvenih ustanova u zemljama zapadne evrope. Sem toga i mnoge procedure su kod nas jednostavnije, što svakako može biti preporuka strancima koji bi ovde došli i uradili medicinsku dijagnostiku i intervencije.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.