Spremne prve tužbe protiv NATO

VIDEO K9: Vest da Advokatska kancelarija "Aleksić" iz Niša u ime obolelih od kancera podnosi tužbe protiv NATO-a, izazvala je veliku pažnju javnosti, a s obzirom na sumnju da je Srbija 1999. bombardovana osiromašenim uranijumom na više lokacija, za očekivati je da bi ovih tužbi moglo biti mnogo više.

0
29

Tužbe koje je pripremila Advokatska kancelarija “Aleksić” iz Niša će, kako je preneo javni servis, najpre biti podnete parničnom odeljenju viših sudova u Beogradu, Vranju, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.

Tražiće se odšteta zbog oboljevanja od kancera usled trovanja osiromašenim uranijumom konkretnih klijenata, a to su mahom vojnici, policajci ili vojni rezervisti, koji su bili 1999. godine na Kosovu i Metohiji ili jugu Srbije.

U pripremi tužbi i u postupak pred sudom uključen je i italijanski advokat Angelo Fiore Tartalja, koji je u tim predmetima u Italiji uspeo da dobije 181 pravosnažnu presudu u korist svojih klijenata, italijanskih vojnika koji su bili raspoređeni u mirovnim misijama na KIM.

On je pred italijanskim sudovima uspeo da dokaže uzročno posledičnu vezu između osiromašenog uranijuma i oboljenja vojnika od kancera, na osnovu čega je im je isplaćena odšteta.

Kancelariji se, kažu u Kancelariji Aleksić, do sada obratilo oko 2.000 klijenata koji su dostavili medicinsku dokumentaciju koju proverava tim veštaka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.