Spremne prve tužbe protiv NATO

VIDEO K9: Vest da Advokatska kancelarija "Aleksić" iz Niša u ime obolelih od kancera podnosi tužbe protiv NATO-a, izazvala je veliku pažnju javnosti, a s obzirom na sumnju da je Srbija 1999. bombardovana osiromašenim uranijumom na više lokacija, za očekivati je da bi ovih tužbi moglo biti mnogo više.

17

Tužbe koje je pripremila Advokatska kancelarija “Aleksić” iz Niša će, kako je preneo javni servis, najpre biti podnete parničnom odeljenju viših sudova u Beogradu, Vranju, Nišu, Kragujevcu i Novom Sadu.

Tražiće se odšteta zbog oboljevanja od kancera usled trovanja osiromašenim uranijumom konkretnih klijenata, a to su mahom vojnici, policajci ili vojni rezervisti, koji su bili 1999. godine na Kosovu i Metohiji ili jugu Srbije.

U pripremi tužbi i u postupak pred sudom uključen je i italijanski advokat Angelo Fiore Tartalja, koji je u tim predmetima u Italiji uspeo da dobije 181 pravosnažnu presudu u korist svojih klijenata, italijanskih vojnika koji su bili raspoređeni u mirovnim misijama na KIM.

On je pred italijanskim sudovima uspeo da dokaže uzročno posledičnu vezu između osiromašenog uranijuma i oboljenja vojnika od kancera, na osnovu čega je im je isplaćena odšteta.

Kancelariji se, kažu u Kancelariji Aleksić, do sada obratilo oko 2.000 klijenata koji su dostavili medicinsku dokumentaciju koju proverava tim veštaka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.