Spremna vozila zimske službe

VIDEO K9: Danas je održana smotra mehanizacije pripremljenosti vozila gradskih javno-komunalnih preduzeća za obavljanje poslova iz programa rada zimske službe.

0
482

Zimska služba Gradskog zelenila predstavila je nova vozila, devet traktora sa posipačima soli i raonicima koje do sada nisu imali, a predstojeću zimsku sezonu, kako navode, neće dočekati nespremni.

“Kao i prethodnih godina, mi smo spremni za ovu zimsku sezonu, a za ovu godinu mogu da naglasim da smo prvi put u istoriji opremili, uz pomoć Grada Novog Sada, sa 9 novih vozila, tj. 6 traktora, 26 konjskih snaga i 2 traktora sa 110 konjskih snaga s kojima ćemo uspeti da sa posipačima soli da mnogo efikasnije radimo posao koji smo radili do sada”, rekao je  Miloš Egić, direktor JKP Gradsko zelenilo.

Zimskoj službi dostupno je i 170 zaposlenih, koji će od ove godine raditi u dve smene što će olakšati njihovo angažovanje. Smotra mehanizacije obavljena je i u javno komunalnim preduzećima Čistoća i Put, nakon čega je konstatovano da su gradske zimske službe spremne za predstojeću zimsku sezonu.

“Ono što je posebno važno, to je da mi imamo svake godine sve bolju i bolju mehanizaciju, u “Zelenilu” je stiglo 9 novih traktora, u “Putu” treba da stignu 5 novih kamiona sa svim priključnim uređajima, raonicima i svim ostalim stvarima, mi svaku zimu očekujemo sa sve boljom i jačom mehanizacijom što naravno doprinosi da ljudi koji rade mogu lakše i efikasnije da rade, a u krajnjoj liniji da se taj sneg u što bolje i što ranije očisti, nadamo se samo da zima neće biti neka kao i svake godine da nam napravi probleme, ako je sneg normalan, nikakvih problema neće biti, ako budu oni snegovi koji padaju 24 sata, 30 cm to ne može odbraniti niko da bude crn kolovoz istoga dana”, naveo je Aleksandar Kravić, član Gradsko veće za saobraćaj i puteve.

Predviđena količina nabavke soli za ovu sezonu je, kako je rečeno, 5000 tona, od čega je oko 650 tona namenjeno ustanovama od javnog značaja i ostalim javno-komunalnim preduzećima, kojima će isporuka početi 5. novembra u količinama predviđenim planom i programom zimske službe.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.