“Sprečimo trovanje divljih životinja”

VIDEO K9: Do kraja ove godine Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije održaće četiri radionice na kojima će biti reči o problemu trovanja divljih i domaćih životnja, kao i nezakonitom izlovljavanju i hvatanju ptica i drugih divljih životinja.

0
47

Trovanje divljih pa i domaćih životinja je veliki problem u našoj zemlji, na čijem se rešavanju, na žalost, društvo nedovoljno bavi, kažu u Društvu za zaštitu i poučavanje ptica Srbije.

Namernim ili nenamernim trovanjem godišnje strada ogroman broj životinja koje su pre svega korisne za ljude, kako za poljoprivrednike, tako i za sve ostale koji žele da očuvaju zdravu životnu sredinu.

Praksa namernog trovanja životinja, međutim, ostavlja drastične posledice, naglašava Milan Ružić iz Društva za zaštitu i poučavanje ptica Srbije.

Na radionicama pod nazivom “Sprečimo trovanje divljih životinja” koje organizuje ovo društvo, od kojih je prva danas održana u Sremskoj Mitrovici, učestvuju stručnjci, veterinari, poljoprivrednici, lovci, šumari, građani, svi oni koji su zainteresovani da daju svoj doprinos u istraživanju i sprečavanju prakse trovanja životinja u našoj zemlji.

Važno je znati i da su ove istrage spore i retko imaju za ishod kažnjavanje i osudu počinilaca, ali to nije razlog za odustajanje od borbe protiv te pojave, naveo je Ružić.

Naredna radionica će biti održana u petak u Bačkoj Topoli, u Biblioteci „Eržebet Juhas“, a prijavni formular za učešće dostupan je na sajtu ovog duštva.


POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.