Sportsko druženje studenata

VIDEO K9: Fakultet za sport i turizam iz Novog Sada, organizovao je sportsko-edukativni događaj pod nazivom „Kviz znanja iz oblasti sporta“. Tim povodom u Novom Sadu gostovali su studenti iz Beograda i Subotice.

0
481

Ovu tradicionalnu manifestaciju Fakultet organizuje po treći put. Sportski dan sastoji se iz Takmičenja u futsalu, koje je održano na SPENS-u i Kviza znanja.

“Svake godine je oblast sport. Ove godine tema u Kvizu znanja je bio fudbal. Gosti su nam bili studenti Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja iz Beograda i Visoke škole iz Subotice za trenere i učitelje. Dakle, oni gostuju već treći put kod nas i možemo da se podičimo time da je ovo aktivnost koja se na ovakav način i među fakultetima ne organizuje toliko često”, rekla je prof. dr Violeta Zubanov, profesorka na Fakultetu za sport i turizam.

Osim studenata učesnika, Zubanov je pohvalila i odziv studenata koji su došli da navijaju i podrže ekipe.

Sportski dan pravi je predah pred kraj semestra i početak ispitnog roka, a akcenat manifestacije svakako je na druženju.

“Cilj organizovanja je pre svega međusobno upoznavanje tih mladih ljudi i pokušaj da se na jedan malo drugačiji način, nekakvim sinergetskim efektom oplemeni njihovo školovanje. Dakle, nije to samo znanje i nisu to samo ocene, nego je to i njihovo međusobno druženje, to je pokušaj da upoznaju neke ljude iz drugih gradova i da u budućnosti, u nekoj perspektivi, ne samo što pokazuju svoje veštine i znanja, nego da u nekoj budućnosti verovatno i sarađuju”, navela je Zubanov.

U futsalskom derbiju pobedili su studenti sa Fakulteta za sport i fizičko vaspitanje iz Beograda, dok su u Kvizu znanja najbolji bili studenti sa Fakulteta za sport i turizam iz Novog Sada.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.