Sportski veterani Novog Sada iskoračili sa margine

VIDEO K9: Asocijacija sportskih veterana Novog Sada, koja je u našem gradu osnovana 27. juna, okupila je neka od najvećih imena iz sveta sporta koji su ime svog grada i države proslavili u svetu.

0
324

Krajem juna Novi Sad je dobio Asocijaciju sportskih veterana. Na osnivačkoj skupštini okupili su se nekadašnji sportisti, osvajači olimpijskih, svetskih, evropskih i drugih značajnih odličja, sportski stručnjaci i drugi delatnici u oblasti sporta, rukovođeni potrebom za aktivnim učešćem u sportskim dešavanjima, a prvenstveno, kako kažu, očuvanjem tradicije i vrednosti koje su afirmisale grad i državu.

Asocijaciju je osnovalo 35 znamenitih sportskih ličnosti među kojima su najistaknutiji: osvajači zlatnih olimpijskih medalja Slobodan Kačar, Vasa Mijić, zlatni paraolimpijac Zlatko Kesler, srebrni Zoran Pančić i Tadija Kačar, bronzani prof dr Slavko Obadov, osvajači svetskih i evropskih medalja: Branislav Lončar, Marija Veger, Dušan Dačić, Aleksandar Jovančević, Momir Lučić, Pavle Bajčetić i drugi poznati poslenici sporta.

Ovakav oblik organizovanja i delovanja je, kako su istakli, nametnula i praksa koju ispoljavaju postojeće institucije sporta u gradu, potiskivanjem na marginu istorije sporta i njenih aktera.

Za predsednika Skupštine ove asocijacije izabran je prof. dr Slavko Obadov, za predsednika Upravnog odbora Zoran Pančić, a za generalnog sekretara profesor sporta, Slobodan Krneta.

Skupština je donela Program rada i usvojila Statut, a donela je i prve odluke među kojima su inicijative o dodeljivanju naziva jedne ulice u Novom Sadu po imenu Novaka Roganovića, fudbalera Vojvodine koji je prvi osvajač zlatne olimpijske medalje 1960 u Rimu, u istoriji sporta u Novom Sadu.

Pokrenute su i inicijative da Velika dvorana SPENS ponese ime jednog od najboljih svetskih odbojkaša Žarka Petrovića, te da džudo sala ubuduće nosi ime legendarnog i trenera u ovom sportu Svetozara Draže Mihailovića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.