“Sportski teatar” za srednjoškolce

VIDEO K9: U borbi protiv vršnjačkog nasilja, koje je, nažalost, sve češće u našim školama, od velike važnosti je promocija zdravih stilova života među mladima i bavljenje sportom. O ovim temama, uz zanimljive pokazne vežbe, učenicima Elektrotehničke škole ,,Mihajlo Pupin'' u Novom Sadu u sredu su govorili stručnjaci u okviru projekta Sportski teatar koji pokreće Udruženje Život kao inspiracija.

0
456

Učenici Elektrotehničke škole ,,Mihajlo Pupin” su, pored predavanja, imali priliku da učestvuju na javnom času koji je obuhvatio kondicioni i trenažni trening, kao i radioničarski deo, u okviru kojeg su mogli da pitaju stručnjake sve što ih zanima na temu zdravlja, vežbi i intenziteta treninga.

“Budući da je veći porast nasilja na ulicama i da je opšti problem u društvu, mi smo se svih ovih godina bavili dramskim metodama, pravili predstave, vezane za ne nasilje, a sad prelazimo sa reči na dela tako da mislimo da se ovo mladima itekako dopalo”, rekla je Ljiljana Maširević iz Udruženja ,,Život kao inspiracija”.

Pored predavanja iz oblasti bezbednosti, srednjoškolci su bili u prilici da vide i pokaznu vežbu odbrane i zaštite, kao i tehnike i veštine samoodbrane u oblasti samobezbednosti. Praktični deo ovog treninga izveli su sportski majstori džudoa.

“Za devojke bi najbolje bilo da nauče samoodbranu u nekim džudo klubovima ili ostalim sportskim klubovima koji se bave samoodbranom u Novom Sadu. Džudo je sport kako za muškarce tako i za devojke, tako da devojke mogu da nauče da se brane vrlo lako i vrlo brzo čak i da zavole ovaj sport”, naveo je Damjan Simić, naš džudo reprezentativac.

 

“Zavoleo sam džudo vrlo brzo, posle par treninga, jer to je stvarno sport koji je od UNICEF-a proglašen za najbolji sport za razvoj dece do 21 godine, tako da se to jako brzo zavoli i jako je efikasan za decu i omladinu”, kazao je Jovan Simić, reprezentativac u džudou.

Iz udruženja ,,Život kao inspiracija” poručuju da im je želja da mladima ukažu na važnost zdravih stilova života, ali i na važnost samoodbrane i reagovanja u nebezbednim situacijama u kojima mogu biti izloženi nasilju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.