Sportski kompleks na Novom naselju

VIDEO K9: Nakon dugogodišnjeg nerešenog pitanja parcele na uglu Bulevara Jovana Dučića i Ulice Bate Brkića, prema Planu detaljne regulacije Novog Naselje, na ovoj površini biće izgrađen sportski kompleks i u okviru njega, dugo najavljivani bazen.

0
38

Pred odbornicima Gradske skupštine u narednom periodu naći će se plan detaljne regulacije Novog naselja. Prema tom planu na raskrsnici bulevara Jovana Dučića i ulice Bate Brkića, odnosno na parceli koja najvećim delom služi kao divlja pijaca, biće izgrađen sportski i poslovni objekat.  

Već godinama, ova parcela služi kao buvljak, a prodavci koje smo zatekli na terenu kažu da se nadaju da im ovaj prostor neće biti oduzet. Međutim, u Gradskoj upravi za gređevinsko zemljištve i investicije za portal 021 navode da je Plan detaljne regulacije Novog naselja u završnoj fazi donošenja, a da su urbanistička rešenja koja se u njemu nalaze verovatno i konačna.

Prema tom Planu, cela parcela površine 16.170 kvadrata predviđena je za sportski centar sa četiri celine – bazenima sa salama za male sportove, teniski centar, fudbalski klub i sportsku halu.

U Gradskoj upravi navode i da je uz produžetak Ulice Bate Brkića planirana izgradnja zatvorenog bazena koji može da bude olimpijskih dimenzija, uz mogućnost izgradnje dodatnih bazena manjih dimenzija.

Takođe, iz Grada poručuju da je planirana i izgradnja komercijalnih sadržaja u prizemlju, kao i različite sportske sadržaje na spratovima.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.