Sportski kompleks na Jugovićevu

VIDEO K9: Gradnja atletskog stadiona u naselju Jugovićevo mogla bi da počne do kraja godine, a projekat je trenutno u fazi zadatka za izradu tehničke kontrole tehničke dokumentacije ovog sportskog kompleksa.

0
26

Prema planskoj dokumentaciji, sportski kompleks u naselju Jugovićevo trebao bi biti izgrađen na prostoru severno od Bulevara vojvode Stepe, iza poslovnih objekata, a atletska dvorana biće ograničena Bulevarom vojvode Stepe, budućim produžetkom Ulice Bate Brkića, Olge Hadžić i Ulicom Draška Ređepa.

U okviru sportskog komlpeksa na Jugovićevu biće izgrađeni atletska dvorana i stadion, pomoćni tereni za bacačke discipline, otvoreni sportski tereni, kao i prateći sadržaji.

Atletski stadion biće izgrađen na povrini od oko 17.800 kvadrata sa kapacitetom od 4.000 mesta. Sportistima će na raspolaganju biti deset staza za trčanje na 400 metara, kao i sadržaji za druge atletske discipline. Projektom su predviđeni i bacački tereni sa mrežama, kao i trenažna borilišta, dok je u severnom delu kompleksa planiran pomoćni teren za bacačke discipline, površine oko 10.200 kvadrata. Otvoreni sportski tereni prostiraće se na površini od oko 3.720 metara kvadratnih.

Atletska dvorana, ukupne površine 25.750 metara kvadratnih, nalaziće se u centralnom delu kompleksa i moći će da primi 2.150 gledalaca. Visina objekta varira od prizemlja do dva sprata, a na tribinama su, osim standardnih mesta za publiku, predviđene i VIP galerije. U dvorani je predviđeno šest staza za trčanje na 200 metara, skok u dalj, skok u vis, skok s motkom, ali i bacački tereni, s mrežama, kao i trenažna borilišta. Pored treninga, u novom objektu biće organizovana i atletska takmičenja.

Predviđena je i izgradnja saobraćajne i pešačke infrastrukture, a glavni pristup atletskom centru biće sa zapadne strane.

Gradnja dvorane, stadiona i otvorenih terena koštaće oko 4,5 milijarde dinara, a ove godine za prve faze je namenjeno 189,6 miliona. Za tehničku dokumentaciju sportskog kompleksa na Jugovićevu Grad je opredelio gotovo 27 miliona i 800 hiljada dinara.

Rok za dostavljanje ponuda na tenderu Gradske uprava za građevinsko zemljište i investicije za tehničku kontrolu tehničke dokumentacije je 5. oktobar, a nakon provera očekuje se i zaključivanje ugovora s izvođačem radova koji bi trebali početi do kraja ove godiine.

Ukoliko sve bude išlo po planu, stadion će biti završen na leto, a nakon toga je u narednoj fazi predviđena gradnja atletske dvorane.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.