Sportski dan u Dečjem selu

VIDEO K9: Mesec jul je posvećen promociji fizičke aktivnosti i bezbednosti. U Dečjem selu ,,Dr Milorad Pavlović'' u Sremskoj Kamenici organizovan sportski danu, okviru projekta „Aktivni sa stilom“ koji realizuje organizacija „Aktiv NS“.

216

Štićenici Dečjeg sela tokom Sportskog dana nadmetali su se u štafetnim i bilding igrama, a nakon toga su se upoznali sa osnovama pružanja prve pomoći i samoodbrane, uz stručan nadzor profesora sa Fakulteta za sport i fizičku kulturu u Novom Sadu.

“Taj sportski dan ima 3 celine. Prva celina će biti poligoni za razvoj motoričke sposobnosti kao i za razvijanje timskog duha, takmičarske igre-štafetne igre. Druga aktivnost biće osnovni elementi samoodbrane u smislu da poboljšamo samopouzdanje kod dece, da im objasnimo neke osnovne tehnike samoodbrane, i treća celina su osnove poznavanja prve pomoći”, rekao je Dragan Grujičić, profesor Fizičkog vaspitanja i sporta.

Svakog meseca, do kraja 2020. godine u okviru projekta ,,Aktivni sa stilom” organizatori će se, kako je najavljeno, baviti nekom određenom temom. U Dečjem selu tema su fizičke aktivnosti.

“Ideja projekta je da radimo na unapređenju svesti mladih, što se tiče ekologije i zdravih stilova života, da radimo na unapređenju njihove fizičke aktivnosti, da razgovaramo o njihovoj bezbednosti”, navela je Marijana Jovanović, koordinatorka projekta ,,Aktivni sa stilom”.

Konkretne aktivnosti su usmerene na razvijanje ekološke svesti, promovisanje fizičke aktivnosti u prirodi, kao i promociju bezbednog ponašanja u saobraćaju među mladima.

“Generalno, mislim da je to jako korisno, zato što su prosto životne okolnosti nepredvidive i mislim da naša deca ne treba da u tom smislu budu uskraćena u odnosu na ono što se i svoj drugoj deci pruža”, kazao je Radenko Kondić, rukovodilac Službe za smeštaj i zbrinjavanje dece u Dečjem selu.

Deca su danas okrenuta virtualnoj stavrnosti, istakao je Kondić i za svaki dodatni iskorak u prirodu treba im dodatna motivacija, poput jednog ovakvog druženja i sportskog nadmetanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.