Sportske igre mladih u Novom Sadu

Sportske igre mladih ove sezone obeležavaju desetu godinu druženja sa decom Srbije. Za 27 godina koliko Igre postoje, dva i po miliona dece i mladih učestvovalo je na takmičenjima u sve tri zemlje učesnice – Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini i Srbiji.

0
53

Novi Sad će ove godine biti domačin više događaja u okviru Dunav osiguranje Sportskih igara mladih, a prvi je MIS turnir u odbojci koji se igra u sredu 19. aprila u SPENS-u.

Pobednici turnira izboriće plasman na Državno finale koje se igra u julu u Banji Ždrelo. Pravo učešća na turniru imaju dečaci i devojčice 2008. godište i mlađi.

Karavan radosti i prijateljstva ove godine posetiće Novi Sad 30. maja. I ovoga puta, grad Novi Sad i Dunav osiguranje Sportske igre mladih spremaju iznenađenje za sve Novosađane.

Podsećamo, prošle godine, bio je to koncert grupe Crvena jabuka. Pored takmičenja koja se održavaju u okviru Karavana, u Novom Sadu će se organizovati i turniri u šahu, odbojci na pesku i Coca-Cola kup za dečake i devojčice.
Deca i mladi Novog Sada biće i deo kampanje koju Igre organizuju sa generalnim sponzorom kompanijom „Dunav osiguranje“ – „Pružam ruku, ne podmećem nogu“, koja za cilj ima da ukaže na sve oblike vršnjačkog nasilja, posebno onog koje se nažalost viđa na sportskim terenima i tribinama.

Desetu sezonu obeležiće i stipndijska osiguranja koja će dobiti učesnici koji se pored sportskog uspeha, budu istakli i u promovisanju kvaliteta koji su istaknuti u misiji Igara, fair-play, tolerancija, druženje, poštovanje različitosti. Prošle godine, među troje nagrađenih SIMOVACA bio je mladi stonoteniser iz Novog Sada, Vanja Gergionov.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.