Sportom protiv nasilja i isključenosti

VIDEO K9: Ove jeseni završen je projekat "Sportom protiv nasilja i isključenosti" na kojem je Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Novom Sadu, zajedno sa još 6 evropskih fakulteta, radio od 2017. godine.

9

“Sportom protiv nasilja i socijalne isključenosti” je naziv trogodišnjeg projekta, u kojem je, pored 6 fakulteta sa različitih evropskih univerziteta učestvovao i Fakultet za sport i fizičko obrazovanje iz Novog Sada.

Reč je o projektu koji se bavi regulisanjem svih konflikata putem sporta, a fokus grupa su deca uzrasta od 6 do 16 godina.

Projakat, pre svega, kako kažu u DIF-u, targetira pitanje vršnjačkog nasilja u omladinskom sportu.

Istraživnje su vršili sa roditeljima, trenerima i samom decom uzrasta od 6 do 16 godina.

Kroz različite faze ovog projekta najpre su spojili desk istraživanje gde su se bavili zakonskom regulativom nasilja u sportu, te se, kako kažu, ispostavilo da se agresija u sportu najčešće povezuje sa huliganstvom.

Projekat je završen ove jeseni i, kako kažu u DIF-u, ostale su još samo administrativne formalnosti.

Jedan od najvažnijih ishoda projekta je činjenica da će DIF od naredne školske godine na osnovnim akademskim studijama, imati predmet čiji je naziv “sportom protiv nasilja i isključenosti”, tako da će studenti već od prve godine studija moći da se edukuju o ovoj važnoj temi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.