Sportom do zdravog duha

VIDEO K9: Danas je u Osnovnoj školi "Jožef Atila" otvoreno jednodevno sportsko takmičenje "Sportske igre mladih" u kojem učestvuju novosadski osnovci. Domaćin ovog sportskog susreta je Grad Novi Sad, a organizator je Savez za školski sport Novog Sada.

0
680

“Sportske igre mladih” su najveća manifestacija amaterskog sporta u Evropi koja obuhvata takmičenje u 10 sportskih disciplina.

U Novom Sadu su se deca nadmetala u pet sportova i to šahu, basketu tri na tri, između dve vatre, malom fudbalu i odbojci na pesku.

“U našem projektu je do sada učestvovalo preko milion mališana. Postojimo 21 godinu u Hrvatskoj, sedam godina u Bosni i Hercegovini i ovo je četvrta godina realizacije sporskih igrara mladih u Srbiji”, rekla je Ivana Jovanović, predsednica “Sportskih igara mladih” u Srbiji.

Jovanovićeva kaže da moto sportskih susreta nije samo takmičenje, nego i druženje osnovaca, jer pobednici takmičenja u Novom Sadu stiču pravo da predstavljaju svoj grad na Državnom prvenstvu u Beogradu u julu, a pobednici tog takmičenja će se plasirati u finale, gde će se u avgustu u Splitu takmičiti predstavnici iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Hrvatske.

“To je veliki dan za školski sport, na šta mi konstantno aludiramo i na čemu radimo da se što više razvije sistem sporta u Novom Sadu, jer to je baza za dalju, da li sportsku karijeru, kao i za podizanje svesti za fizičko vežbanje. Naravno, razvijanje svesti i za fer plej i kulturnog navijanja, ono što i priliči Novom Sadu kao evropskoj prestonici kulture i Omladinskoj prestonici Evrope”, naveo je Ognjen Cvjetićanin, član Gradskog veća za sport i omladinu.

Takmičenje se odvijalo na tri sportska borilišta i to u Osnovnoj školi “Jožef Atila”, na Štrandu i na fudbalskim terenima “Bolesnikov”.

Promoter ovogodišnjih „Sportskih igara mladih“ u Novom Sadu je proslavljeni odbojkaš Andrija Gerić, koji je deci poželeo mnogo uspeha u kvalifikacijama, a pre svega lepo druženje i sticanje novih prijateljstava.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.