“Sportić” u OŠ Nikola Tesla

VIDEO K9: Program Sport u škole već drugu godinu omogućuje bavljenje sportom velikom broju dece širom zemlje. Popularni 'Sportić' omiljen je i među đacima u trideset pet novosadski osnovnih škola , a aktivnosti na jednom od ovih časova zabeležili smo danas u školi Nikola Tesla.

0
802

Broj dece koja su se okupila se danas u sali za fizičko OŠ Nikola Tesla, kako bi učestvovala u aktivnostima na času Sport u škole, bio je i veći od planiranog, tako da su bila angažovana dva realizatora programa.

“Ovaj projekat je značajan zato što je dostupan velikom broju dece koja iz nekih razloga nemaju dovoljno sredstava da se mogu priključiti nekom konkretnom sportskom klubu, a ovaj program je dostupan scima jer je besplatan”, rekao je Darko Đokić, realizator programa u OŠ Nikola Tesla.

Osim što imaju priliku da se bave sportom pod nadzorom profesionalaca, najvažnije je to, kako je rekao, što su deca na ovim časovima srećna i što se druže.

Deca su na ovim časovima, koji se realizuju dva puta nedeljno, raspoređena u tri grupe. U prvoj grupi su deca prvog i drugog razreda, a u drugoj deca iz trećeg i četvrtog.

“Oni rade razvojnu motoriku i korektivnu gimnastikui nešto što smo mi kao Savez za školski sport grada Novog Sada nadogradili u programu, u odnosu na Savez za školski sport Srbije, to je da učestvuju i deca od petog do osmog razreda kojise po školama bave sportovima košarka, odbojka, rukomet, stoni tenis i fudbal”, navela je Dijana Mesarović, koordinatorka programa Sport u škole.

Program Sport u škole realizuje se već drugu godinu u 35 škola u Novom Sadu i prigradskim naseljima i do sada je obuhvatio oko 2.800 učenika.

“To nam i jeste cilj i svrha, da uključimo što veći broj dece u fizičke aktivnosti. Prioritet imaju deca koja već nisu sportski angažovana po klubovima i slično, deca koja su socijalno ugrožena i deca koja imaju neke početne stadijume deformiteta, a naravno da su i sva ostala deca dobrodošla, dok god to dozvoljava brojka određena za realizaciju programa”, istakla je Mesarović.

Organizatori ističu da su zadovoljni odzivom dece u ovom programu. Na sprovođenju projekta Sport u škole angažovano je 50 realizatora programa, profesora fizičkog vaspitanja, 12 mentora koji ih nadgledaju i dva koordinatora.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.