Sporni grafit nije delo OSA

VIDEO K9: Članovi Omladinske studentske akcije demantovali su da je nacionalistički grafit sa porukom mržnje, koji je u Novom Sadu u petak osvanuo sa potpisom OSA njihovo delo i tvrde da je reč o podmetanju i političkim igrama.

0
65

Ispod Mosta slobode na Štradnu u petak ujutru osvanuo je nacionalistički grafit sa porukom mržnje ispod kojeg je bila potspisana OSA – Omladinska studentska akcija.

Članovi ove organizacije javno su demantovali da stoje iza ovog grafita, a kažu da su u pitanju prljave političke igre i podmetanje, jer su pojedini njihovi članovi u isto vreme u pojedinim medijima ocrnjeni i okarekterisani kao strani plaćenici i državni izdajnici.

Da prekreče grafit tamo su došli i, kako je naveo Đurić, “batinaši”, a članovi OSE su pokušali da ih zaustave u toj nameri s obzirom da su grafit prijavili policiji i čekali patrolu da izvrši uviđaj na licu mesta.

Vest o grafitu koji je navodno oslikala OSA brzo se proširila putem medija, kaže Srđan Đurić, generalni sekretar OSA, a ovu akciju koju oni nisu počinili su osudili i, kako je naveo, samoproklamovani studentski parlamenti Novosadskog univerziteta. Đurić je uveren da iza ovoga stoji kojima smeta OSA zato što hoće da spreči krađu na predstojećim izborima.

Đurić dodaje da OSA ovim nije zastrašena i da će i dalje nastaviti sa svojim aktivnostim jer tu oragnizaciju čine mladi ljudi koji, prema njegovim rečima, “ne nose ničije dresove već su samo odlučni da na predstojećim izborima spreče krađu glasova.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.