Sporna cena suncokreta

VIDEO K9: Poljoprivrednici u Novom Sadu i danas su pod blokadom držali deo Bulevara Mihajla Pupina, od Varadinskog mosta do Skupštine grada, ratari iz Srbobrana su se vratili kućama jer, kako kažu, ne žele da učestvuju u političkim igrama, a ostali najavljuju da će blokade trajati ili dok poljoprivrednici ne odustanu ili dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

0
16

Poljoprivrednici, koji od 9. avgusta protestuju u Novom Sadu, oko 15 časova odblokirali su Varadinski most i traktorima zaustavili saobraćaj na delu Bulevara Mihajla pupina, od Ulice Jovana Đorđevića do Skupštine grada.

Danas je deo poljoprivrednika iz Srbobrana napustio blokade, jer je u organizaciji protesta, kako kažu, došlo do “političkih dešavanja”. 

Nakon jučerašnjih maratonskih pregovora u Vladi Srbije, ostala je sporna otkupna cena suncokreta.

Ratari su korigovali svoj zahtev sa 75 na 73 dinara po kilogramu suncokreta, ali im je ponuđeno 70,50 dinara, računajući i sve manipulativne troškove.

Blokade će, kažu u Inicijativi, trajati ili dok poljoprivrednici ne odustanu ili dok ne budu ispunjeni njihovi zahtevi.

Proteste poljoprivrednika komentarisao je, na pitanja novinara i gradonačelnik Novog Sada, koji je rekao da veruje da u blokadama učestvuju ljudi koje je zaista muka naterala da dođu, da ga raduje to što se u pregovorima s Vladom Srbije ide u pravcu postizanja dogovora, ali ne izbog blokade saobraćajnica u našem gradu.

Na jučerašnjem sastanku u Vladi Srbije, koji je trajao skoro devet sati, postignut je dogovor o premijama za mleko od 15 dinara po litru, a prethodno je ispunjen zahtev da se ukine zabrana izvoza jestivog ulja, kao i da ih policija ne tereti zbog prethodnih protesta i blokada saobraćaja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.