Sporazum privrednih komora Srbije i Maribora

VIDEO K9: U cilju unapređenja ekonomske, kulturne i privredne saradnje, danas je potpisan sporazum između Privredne komore Vojvodine i Štajerske privredne Komore iz Maribora.

0
452

Ovaj sporazum je samo početak revizije dosadašnjih ugovora, naveo je predsednik Privredne komore Vojvodine Boško Vučurević, dodajući da će ubuduće Komora raditi na što boljoj saradnji sa komorama iz regiona u cilju konkretnih rezultata.

“Između naših Komora je postojao sporazum, međutim, sada u skladu sa novim zakonom, koji je i u Sloveniji a i kod nas stupio na snagu. Mi smo pokrenuli inicijativu da sve sporazume koje imamo sa Regionalnim Privrednim Komorama koje imamo u našem okruženju da ih obnovimo ponovo pokrenemo i da ih učinimo takvim da budu radni, primenjivi da budemo aktivni na tom planu”, naveo je Vučurević.

Kako kaže Vučurević, saradnja sa Mariborom je značajna i za cilj ima razmenu informacija i realizaciju novih investicija. Najvažnije je da saradnja donese pozitivne ekonomske efekte obema stranama.

“Sporazum je jedna platforma na kojoj ćemo graditi našu saradnju, sa možda malo boljom sistematikom. Mi već godinama imamo dobre veze sa Privrednom Komorom Vojvodine i sada ćemo možda samo da napravimo jedne aktivitete”, rekla je Aleksandra Podgornik, direktorka Privredne komore Maribor.

Podgornik je navela da ovaj sporazum donosi nove projekte, kao i razmenu značajnih informacija ove dve regije. Sporazum je obnovljen sa malim izmenama i dopunama i, kako obe strane ističu, sve u cilju da bude funkcionalniji i primenjiviji u praksi.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.