Sporazum o saradnji na projektu “Bolja energija”

VIDEO K9: Danas je, u okviru Sajma ekologije u Novom Sadu, potpisan sporazum o saradnji prilikom implementacije projekta „Bolja energija“ između Grada Novog Sada i Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID).

0
49

Na štandu Grada Novog Sada, u okviru 12. Međunarodnih dana energetike i investicija i Sajma ekologije, članica Gradskog veća Mira Radenović i direktorka USAID projekta „Bolja energija“ Lena Bratić potpisale su Sporazum o saradnji prilikom implementacije projekta „Bolja energija“.

Projekat „Bolja energija“ Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID) je petogodišnji i vredan 10 miliona dinara, koji se u Srbiji realizuje u periodu od 2021. do 2026. godine, sa ciljem da kroz tehničku podršku i ciljane podsticaje korisnicima iz javnog i privatnog sektora, pre svega stambenim zajednicama i gradskim toplanama na daljinsko grejanje, omogući usvajanje dobrih praksi iz oblasti energetske efikasnosti i upotrebe obnovljive energije.

Novi Sad je jedna od devet lokalnih samouprava koja je pilot partner i time dobija tehničku podršku za uspostavljanje sopstvenog lokalnog modela finansiranja energetske sanacije stambenih zgrada.

Prema rečima direktorke Projekta „Bolja energija“, komunikacija između grada i građana jedan je od najbitnijih segmenata ubrzanja procesa energetske tranzicije.

Potpisivanjem ovog Sporazuma strane potpisnice izražavaju zajedničku nameru da sarađuju i koordiniraju u zajedničkim naporima da podrže razvoj održive energije, energetsku i klimatsku bezbednost i energetsku efikasnost, posebno u delu koji se odnosi na razvoj i korišćenje održivog modela finansiranja za energetsku obnovu višeporodičnih stambenih zgrada, kao i prateći program kreditiranja i garantni mehanizam, u čemu će Novi Sad imati značajnu ulogu.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.