Sporazum APV sa kancelarijom za IT i eUpravu

VIDEO K9: U Novom sadu je danas potpisan Sporazum o saradnji između Pokrajinske vlade i Kancelarije za IT i eUpravu.

0
12

Sporazum o saradnji sa republičkom Kancelarijom za informacione tehnologije i elektronsku doprineće efikasnijem sprovođenju reforme javne uprave, rečeno je danas prilikom potpisivanja ovog dokumenta u zgradi Pokrajinske vlade.

Sporazum je s direktorom Kancelarije za IT i eUpravu dr Mihailom Jovanovićem u ime Pokrajinske vlade potpisao pokrajinski sekretar za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu Aleksandar Sofić.

Tokom proteklog perioda, koji je obeležila kriza izazvana pandemijom kovida 19, pokazalo se koliki je zaista značaj digitalizovane efikasne javne uprave za svakog građanina, naveo je Sofić, te naglasio da će današnje potpisivanje Sporazuma dati formalnopravni okvir za primenu informaciono-komunikacionih tehnologija i kreiranje novih rešenja koja unapređuju pružanje javnih usluga na teritoriji Vojvodine.

Događaju su prisustvovali predstavnici svih 45 opština u Vojvodini, kojima su stručnjaci Kancelarije za eUpravu prezentovali predstojeći proces podrške razvoju eUprave, korišćenja usluga telehausinga i implementacije CRM sistema za lokalne samouprave.

Prvi gradovi i opštine koji počinju da koriste sistem za kontakt sa građanima su Sombor, Zrenjanin, Kikinda, Stara Pazova, Sremska Mitrovica, Srbobran, Bečej, Vršac, Subotica i Bačka Palanka.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.