Spomenik Almašaninu Savi Vukosavljevu

VIDEO K9: Ukoliko grad prihvati inicijativu Udruženja građana Podbare „Almašani“, veliki novosadski kompozitor i muzičar Sava Vukosavljev dobiće spomenik u našem gradu.

0
68

Inicijativa za podizanje spomenika Savi Vukosavljevu u Novom Sadu, koju je podnelo Udruženje građana Podbare „Almašani“, razmatrali su juče članovi Saveta za kulturu i informisanje gradske skupštine, koji su odlučili da pre konačne odluke, zatraže o tome stručna mišljenja Zavoda za urbanizam i Zavoda za zaštitu spomenika kulture Novog Sada.

Savo Vukosavljev bio je muzičar, legendarni kompozitor, osnivač i voditelj Velikog tamburaškog orkestra Radio Novog Sada, stoji u obrazloženju inicijative u kojoj se dodaje da je ona podneta u okviru velike i detaljne akcije obnove i uređenja Almaškog kraja započete prošle godine zajedničkim sredstvima grada i pokrajine.

Udruženje predlaže i da spomenik bude postavljen na zelenoj površini u centru trga koji nosi ime Save Vukosavljeva, na samom obodu Almaškog kraja, između Kosovske i Ulice Filipa Višnjića.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.