Spoj ekologije i solidarnog preduzetništva

VIDEO K9: Socijalno preduzetništvo i cirkularna ekonomija glavne su teme konferencije ''EKOSOP'' koja je juče održana u Novom Sadu.

0
21

Ekološko-socijalno preduzetništvo, cirkularna ekonomija i klimatske promene, neke su od glavnih tema konferencije ”EKOSOP” organizovane u Novom Sadu sa ciljem da ukaže na važnost delovanja organizacija civilnog društva u sprečavanju štetnog uticaja klimatskih promena.

Gradonačelnik Miloš Vučević ovom prilikom je istakao da veruje u solidarnost i zajedništvo te podržava upravo takav koncept društva koji organizatori konferencije uspevaju uspešno da spoje i kroz svoj primer promovišu. To je simbioza zaštite životne sredine i socijalnog tj. solidarnog preduzetništva, kazao je Vučević i dodao da je važna poruka sa ove konferencije ta da ekonomija i ekologija ne smeju biti u konfrontaciji.

Konferenciju ”EKOSOP” organizovalo je Udruženje ”Čepom do osmeha”, a pored gradonačelnika, prisutnma su se obratili i predsednica tog udruženja Vanja Petković, direktor JP „Vojvodinašume“, zamenica ambasadora Republike Austrije, pokrajinski sekretar za privredu i turizam, kao i ministarka za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja, Darija Kisić Tepavčević, koja je je istakla da za koncept solidarnosti nisu potrebna ni finansijska sredstva, ni velika organizacija, već dobra volja i želja svakog građanina da pomogne onima kojima je to potrebno.

U akciji “Čepom do osmeha” do sada je skupljeno oko 600 tona plastičnih čepova čijom je prodajom obezbeđeno ukupno 61 pomagalo, što je, kako je istakla Petković iz ovog Udruženja, uspeh svakog pojedinca koji u Srbiji sakuplja plastične čepove, zahvaljujući kojima su i juče dva dečaka, iz Kačareva i Pirota, dobili elektromotorna invalidska kolica.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.