Splavovi zagađuju Veliki bački kanal

VIDEO K9: Broj splavova koji niču u čistom delu Velikog Bačkog kanala sve je veći i preti novim zagađenjem na ovom vodotoku koji je ionako decenijama crna tačka na ekološkoj mapi Evrope, upozorava Udruženje ribolovaca BAS - 021 Vrbas.

0
19

Skoro kilometar obale i vode u čistom delu Velikog Bačkog kanala okupira sada već više od 35 splavova koji su, tvrde u Udruženju ribolovaca BAS – 021 Vrbas, većinom nelegalno izgrađeni.

Ranije su, kako kažu, duž ovog mesta za pecanje na koje su dovodili i osnovce na časove u prirodi, bila postavljena samo dva splava sa kafićima koji nisu predstavljali problem, a onda je, 2019. godine, počela masovna izgradnja.

Žalbe su poslali na više adresa, za sada bez uspeha, kaže Branko Knežević potpredsednik Uduženja.

Ovi splavovi, navode u Udruženju BAS – 021 Vrbas, predstavljaju ruglo na kanalu, pravljeni su bez ikakvog reda i nanose štetu vodi i obali smećem, otpadnom vodom i bukom, a pojedini noću puštaju i mreže.

Nadležni ne reaguju, a ovo bespravno podignuto mesto za odmor i razonodu, kažu ribolovci, preti da zauzme još pola kilometra obale Velikog Bačkog kanala.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.