SPENS u dugovima, sledi racionalizacija

VIDEO K9: Loša finansijska situacija u SPENS-u biće jedna od važnijih tačaka na sednici Skupštine grada koja je zakazana za petak. Sporno je to što gubitak ovog preduzeća prevazilazi vrednost kapitala preduzeća, pa se u medijima sve više spekuliše o stečaju ili likvidaciji ovog preduzeća. Svakako da je ovaj podatak, koji je iskazan u Izveštaju o poslovanju za prethodnu godinu, alarm za gradske vlasti da se nešto mora učiniti po tom pitanju.

0
1215

Na današnjoj sednici Saveta za obrazovanje i sport sve četiri tačke dnevnog reda o kojima se raspravljalo odnosile su se na Javno preduzeće Sportski i poslovni centar Vojvodina.

“Ukupni prihod SPENS za 2016. godinu bio je 458.429,962 dinara, a ukupan rashod 587.384,173 dinara. Matematički, kada se oduzme prihod od rashoda, gubitak SPENS je 128.954,581 dianara i tu se dodaju troškovi, odloženi porezi i doprinosi, tako da ukupan gubitak SPENS-a za 2016. godinu je 132.600.000 dinara”, precizirao je Miloš Pajović, predsednik Saveta za obrazovanje i sport.

Prema njegovim rečima, više razloga je izazvao taj gubitak. Neki od njih su pad prihoda od zakupa poslovnog prostora, kao i zakupa sportskog prostora u SPENS-u.

“SPENS ima 239 zaposlenih i bruto plate za njih su oko 182 miliona dinara. Imamo objekat koji je energetski neefikasan, pa je velika potrošnja struje i energenata za grejanje, vode i mnogo drugih stvari”, rekao je Pajović.

Pajović kaže da je menadžmentu SPENS-a predloženo da se racionalizuju troškovi i da se poradi na povećanju prihoda.

“Racionalizacija u svim sferama, a na menadžmentu je da proceni da li je optimalno 239 zaposlenih ili nije”, rekao je Pajović.

Na današnjoj sednici ovog saveta većinom glasova prihvaćeni su i Godišnji izveštaj o realizaciji Programa investicionih aktivnosti JP “Sportski i poslovni centar Vojvodina” za period od januara do decembra 2016. godine.Oo prihvaćenim predlozima raspravljaće odbornici i odbornice na sednici Skupštine grada, zakazanoj za petak, 26. maja.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.