SPENS oduševio sportiste i novinare

VIDEO K9: Nakon završenog Evropskog prvenstva u rvanju, Velika dvorana SPENS-a se rasprema, dok nadležni ovog sportskog centra rezimiraju sedmodnevne utiske kao domaćini, pošto su ugostili oko 2.000 sportista i delegacija iz Evrope.

1
1467

Uoči Evropskog prvenstva u rvanju u rekonstrukciju dela objekata gde su boravili sportisti uloženo je 15 miliona dinara, kaže direktor Spens-a Milan Jarić.

On napominje da popravaka objekta nije rađena samo zbog minulog prvenstva, nego i zbog građana koji ovaj objekat koriste tokom cele godine.

“Planiramo da u najkraćem mogućem roku vratimo Spensu stari sjaj i povratimo sve sadržaje, kako bi turistima i posetiocima Novosađanima omogućili pristup svim sadržajima u objektu”, naveo je Jarić.

Jarić kaže, da je većina radova obavljena prvi put posle 36 godina od kada je sazidan objekat.

“Rekonstruisano je osam svlačionica, ugrađena je sauna. U svlačionicama je zamenjena kompletna stolarija, keramika i na podovima i na zidovima, plafoni, vodovodna, kanalizaciona i elektro instalacija”, rekao je direktor Spens-a.

Osim ovih radova, Jarić naglašava da je ceo Spens prvi put detaljno očišćen. Naime, očišćeno je 40 hiljada kvadrata zidova, 15 hiljada staklenih površina, ofarbani su gelenderi i očišćeni su zidovi od grafita. To je sve doprinelo da se učesnici ovog takmičenja bolje osećaju i da ponesu lepe uspomene sa prvenstva.

“Ocene takmičara i učesnika, ljudi koji su proputovali ceo svet, takmičili se na mnogim prvenstvima i olimpijadama izuzetno pozitivne. Svi oni potvrđuju da su uslovi na Spensu bili odlični”, istakao je Jarić.

Jarić kaže da ovim nije završeno ulaganje u sportske objekte Spensa. Već za petnaestak dana trebalo bi da počne uređenje kompleksa bazena na Sajmištu gde će uložiti 10 miliona dinara.

“Na Sajmištu će biti potpuno uređene pristupne staze, dezo-barijere, tuševi i delimično će biti zamenjena keramika na velikom i malom bazenu”, naveo je Jarić.

Radovi bi trebalo da budu završeni za mesec dana, do 15. juna, kada počinje kupališna sezona na otvorenim bazenima Sajmišta, a biće rekonstruisani i zatvoreni bazeni na Spensu, najavio je Jarić.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.