SPENS: Mali prihodi, veliki rashodi

VIDEO K9: SPENS-u je u prvih 6 meseci ove godine bilo potrebno više od 87.700.000 dinara da pokrije razliku u prihodima i rashodima, stoji u izveštaju o poslovanju ovog novosadskog javnog preduzeća koji su danas prihvatili članovi Saveta za sport i omladinu.

0
17

Izveštaj o realizaciji Programa investicionih aktivnosti Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Novi Sad za period od 01. januara do 30. juna 2022. godine i Informaciju o stepenu usklađenosti planiranih i realizovanih aktivnosti iz programa poslovanja javnih i javno komunalnih preduzeća čiji je osnivač Grad Novi Sad za period 01. januar – 30. jun 2022. godine prihvatili su na današnjoj sednici članovi Saveta za sport i omladinu.

Programom investicionih aktivnosti Javnog preduzeća „Sportski i poslovni centar Vojvodina“ Novi Sad za ovu godinu, kako stoji u izveštaju, planirana su sredstva iz gradskog budžeta u ukupnom iznosu od 159 miliona dinara za kapitalne subvencije.

SPENS je u izveštajnom periodu, u skladu sa Programom, potpisao Ugovor vezan za rekonstrukciju postrojenja za pripremu bazenske vode dečijeg i srednjeg bazena SC „Sajmište“, za šta je planiran iznos od 35 miliona dinara. Posao je realizovan, ali sredstva nisu prenesena do 30. juna. Usluga Izrada projektno tehničke i investicione dokumentacije za dogradnju i rekonstrukciju objekta SPC “Vojvodina“ do nivoa projekta za građevinsku dozvolu, za šta su planirana sredstva u visini od 120 miliona dinara, kao ni nabavka sportskog semafora za potrebe zatvorenog bazena, za šta su planirana sredstva iz budžeta u visini od 4 miliona dinara, u ovom izveštajnom periodu nisu realizovani.

Od januara do juna ove godine JP “Sportski i poslovi centar Vojvodina“ je ostvarilo ukupne prihode u visini od skoro 219.800.000 dinara, dok su ukupni rashodi u oko 304.500.000 dinara od čega su najznačajni troškovi zarada i naknada, troškovi goriva i energije i troškovi amortizacije.

Na sednici Saveta za sport i omladinu danas je prihvaćen i Izveštaj o sprovođenju Lokalnog akcionog plana politike za mlade Grada Novog Sada za period 2019-2022. godine u 2021. godini. Sredstva za realizaciju Programa Lokalnog akcionog plana politike za mlade bila
su planirana u budžetu Grada za prošlu godinu u ukupnom iznosu od 22.870.000,00 dinara, i to u okviru Programa Razvoj sporta i omladine i Sprovođenje omladinske politike.

Gradska uprava za sport i omladinu – Kancelarija za mlade u 2021. godinu raspisala je dva javna konkursa za finansiranje projekata od javnog interesa u oblastima omladinskog sektora i to u aprilu na 18.870.000 dinara i u oktobru na 4.000.000 dinara, a na oba konkursa bilo je ukupno 146 prijava.

Konačnu reč o ovim izveštajima daće odbornici Novog Sada na sednici gradskog parlamenta zakazanoj za petak.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.