Specijalna Olimpijada u stonom tenisu

VIDEO K9: Državno prvenstvo „Specijalne Olimpijade“ u stonom tenisu, 17. po redu, svečano je otvoreno u subotu u Školi za osnovno i srednje obrazovanje „Milan Petrović” u Novom Sadu.

0
92

„Specijalna Olimpijada“ osnovana je 1968. godine u Sjedinjenim Američkim Državama kao program koji promoviše sportske aktivnosti u različitim olimpijskim sportovima, namenjen osobama sa invaliditetom, a u Srbiji je počela sa aktivnim radom 2002.

U Novom Sadu je proteklog vikenda otvoreno 17. po redu državno prvenstvo, u organizaciji Sportskog društva „Milan Petrović“ iz našeg grada. Ovom prilikom je članica Gradskog veća za socijalnu zaštitu i brigu o porodici i deci Danijela Kostić navela da je Novi Sad prepoznao značaj bavljenja sportom osoba sa invaliditetom kojima je, zahvaljujući brojnim Sportskim organizacijama osoba sa invaliditetom na teritoriji Grada, omogućeno da treniranjem jačaju zdravlje, motoriku, druže se, obogaćujući svoj život novim saznanjima i iskustvima te da će Grad i ubudeće podržavati ovakve i slične manifestacije.
Na svim dosadašnjim međunarodnim i domaćim takmičenjima članovi ovog kluba ostvarivali značajne rezultate i osvojili brojne pehare, medalje i diplome, a na Svetskim igrama „Specijalne Olimpijade“ 2019. u Abu Dabiju, stonoteniser Aleks Karamani osvojio je srebrno u konkurenciji 192 zemlje učesnice i 7.500 sportista, podsetila je predsednica kluba Sportskog društva „Milan Petrović” Ida Kabok i dodala da će u junu ove godine Berlin biti domaćin Svetskih letnjih igara „Specijalne Olimpijade“ na kojima će Sportsko društvo „Milan Petrović“ imati svoje predstavnike u stonom tenisu i plivanju.

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.