SPC: Nalozi na društvenim mrežama zloupotrebljavaju naša obeležja

Srpska pravoslavna crkva (SPC) je saopštila da na medijskim platformama Fejsbuk, Instagram i Iks postoji više naloga preko kojih se neovlašćeno koriste imena, grb i drugi zvanična obeležja SPC.

0
20

Navodi se da se najčešće radi o krivičnim delima čiji je cilj da se SPC nanese šteta zloupotrebom imena njenog poglavara patrijarha Porfirija.

Postoje i zloupotrebe naziva i medijskih sadržaja crkvenih službenih i javnih glasila. Bez znanja i odobrenja bilo koga u Patrijaršiji, na medijskoj platformi Iks već dugo postoji nalog “Crkveni glasnik”, pod korisničkim imenom @CrkveniGlasnik, koji ima nameru da se predstavi kao službeni list SPC “Glasnik”. Na toj medijskoj platformi postoji lažni nalog novina Patrijaršije ‘Pravoslavlje’”, saopštila je Informativna služba SPC.

Navodi se da Informativna služba SPC vodi i uređuje zvanične naloge patrijarha Porfirija na medijskim platformama Fejsbuk i Instagram i da je nedavno otvorila svoj zvanični nalog na platformi Iks, pod korisničkim imenom @Infosluzbaspc.

Pored štampanog izdanja, “Pravoslavlje” ima samo zvaničnu internet prezentaciju na adresi pravoslavlje.spc.rs, dok “Glasnik” izlazi samo u štampanom izdanju, konstatuje se u saopštenju i najavljuje da će SPC pred nadležnim institucijama preduzeti mere “u cilju sprečavanja širenja lažnih informacija i lažnog predstavljanja”.

(FoNet)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.