Spasioci zadovoljni i ovom sezonom

VIDEO K9: Tokom cele kupališne sezone o našoj bezbednosti na gradskoj plaži Štrand pobrinulo se Udruženje spasilaca na vodi Vojvodine. Poslednjih deset godina, od kako su tu, nije bilo slučajeva utapanja, što svakako uliva sigurnost svim posetiocima Štranda.

440

Spasioci ističu i da je ova sezona na Štrandu bila veoma naporna, jer je temperatura bila izuzetno visoka.

Međutim, kao i prethodnih 10 godina od kako imamo spasilačku službu, nije bilo utapanja, što je, kako kažu, pozitivan rezultat i dobar završetak ove sezone.

“Ove godine smo imali devet intervencija, a za deset proteklih godina imali smo negde oko 170 intervencija. To ne znači da smo direktno spasili 170 života. Po nekoj statistici, dok naša služba nije radila od pre 2005. na Štrandu se utapao prosečno jedan posetilac godišnje”, rekao je Goran Radivojević, šef spasilačke službe.

Radivojević je istakao da su spasioci tu da ukažu posetiocima na opasnosti i da reaguju u slučaju da su se građani već našli u opasnoj situaciji, ali na građanima je da poštuju pravila koja postoje kako na svim drugim uređenim plažama, tako i na Štrandu. Oni će biti prisutni na Štrandu dok traje i sezona kupanja, a to je još svega osam dana, kada idu na zasluženi odmor do sledeće kupališne sezone.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.