“Spasimo hranu” ovog vikenda

VIDEO K9: Povodom 9. oktobra, Nacionalnog dana davanja, u okviru kampanje „Spasimo hranu, spasimo humnaost“ tokom vikenda biće organizovana akcija sakupljanja i doniranja hrane za socijalno ugroženo stanovništvo širom Srbije. Novosađani će moći da učestvuju u ovoj humanitarnoj akciji u dva Lidlova objekta u gradu.

0
61

Akcija sakupljanja i doniranja hrane socijalno ugroženom stanovništvu u okviru kampanje „Spasimo hranu, spasimo humnaost“ u Novom Sadu će tokom vikenda biti sprovedena na dve lokacije, u prodajnim objektima Lidla na Futoškom putu i na Bulevaru vojvode Stepe.

Sutra će akciju sprovoditi volonteri Crvenog krsta, a u nedelju, 10. oktobra, Banka hrane Vojvodine.

Banka hrane Vojvodine prikupljenu hranu dopremiće centrima za socijalni rad, narodnim kuhinjama i udruženjima građana na teritoriji pokrajine, koji će je potom podeliti socijalno ugroženom stanovništvu.

Srđan Budimčić iz Banke hrane Vojvodine kaže da im je cilj da u što većoj meri skrenu pažnju društveno odgvornim kompanijama kako bi veće količine hrane stizale do siromašnih.

Banka hrane Vojvodine zajedno sa drugim srodnim organizacijama, zalaže se za usvojanje zakona za otpis PDV-a onih artikala koji su pred istekom roka trajanja što bi pomoglo, objašnjava Budimčić, da se hrana ne baca, već da je dobiju oni kojima je potrebna.

Kampanju „Spasimo hranu, spasimo humanost“ je pokrenula je Koalicija za dobročinstvo, na čelu sa Fondacijom Ana i Vlade Divac, uz finansijsku podršku Američke agencije za međunarodni razvoj (USAID)

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.