Spasilačke vežbe na Štrandu

VIDEO K9: U znak sećanja na poplave koje su pogodile našu zemlju i zemlje regiona u maju 2014. godine, a kada su na spašavanju stanovništva, odbrani od plavljenja reka i sanaciji štete bili angažovani pripadnici spasilačkih službi i žandarmerije, danas su na novosadskom Štrandu održane pokazne vežbe spasavanja u uslovima poplave naseljenih područja. Ovaj događaj, koji se organizuje treću godinu zaredom, povod je i da spasioci pred kupališnu sezonu sinhronizuju rad svojih timova, ali i edukuju stanovništvo o bezbednosti na vodi.

0
1226

Spasioci iz Udruženja spasilaca na vodi Vojvodine i pripadnici Žandarmerije novosadskog odreda danas su na Štrandu izveli više simuliranih spasilačkih akcija.

Događaj su posmatrali prisutni građani i deca iz obližnjih vrtića i škola, koja su i učestvovala u određenim aktivnostima.

“Naša zamisao je bila da svake godine polovinom maja organizujemo ovakve vežbe kako bismo ljude animirali da razmišljaju o bezbednosti na vodi i da bi uspostavili vezu između državnih institucija koje imaju obavezu i uvek su prve na licu mesta i civilnih organizacija kao što smo mi da pomognu državnim organima da dejstvuju u takvim situacijama” rekao je Goran Radivojević iz Udruženja spasilaca na vodi Vojvodine.

Pripadnici Žandarmerije su izložili svoju opremu i oružje i organizovali druženje sa najmlađima, poput gađenja iz vazdušne puške, slikanja i prezentacije opreme, a prikazane su i spasilačke akcije karakteristične za delovanje u poplavama.

Glavna atrakcija za sve prisutne bilo je spuštanje alpinističkog tima Žandarmerije na čamac sa Mosta slobode

POSTAVI ODGOVOR

молимо унесите свој коментар!
овдје унесите своје име

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.